Bra att veta om försäkringar

När du köper en ny produkt i den lite högre prisklassen så kommer försäljaren oundvikligen försöka övertyga dig om att köpa en försäkring, vare sig du handlar i en butik eller om du handlar online. I denna artikel tänkte jag då lite djupare inom detta. Ofta är det väldigt bra att ta en försäkring, den skyddar trots allt dina varor ifall de skulle gå sönder eller om du skulle råka bli bestulen, men tänk även på att alla försäkringsbolag är ute efter att tjäna pengar – Därför kommer de även försöka pracka på dig försäkringar vid köp där det kanske egentligen inte är nödvändigt. Så se till att alltid tänka två gånger innan du tecknar en försäkring när du är i en butik och köper något.

En viktig grej att ha på minnet är att man förhoppningsvis inte kommer att få användning för sin försäkring, och det brukar man normalt inte få. Därför bör du tänka över vilken risk just den saken du köper kommer att ha för att t.ex. gå sönder. Om du jämför t.ex. ett TV-köp med ett bilköp så kan du resonera på följande sätt: Min teve, som står stilla i vardagsrummet i lägenheten där jag bor ensam kommer rimligtvis inte ramla ner i backen av sig själv. Bilen, å andra sidan, är jag ute i trafiken med varje dag, och den löper därmed större risk att bli skadad då jag trots allt inte kan ha full kontroll på vad som sker i trafiken. Dessutom står den utomhus vilket ökar risken för att jag ska ha otur och få bilen stulen. I denna situation ser du säkert att det finns en större anledning att köpa en försäkring till bilen än vad det är att köpa en till TV:n.

Om du är intresserad av att teckna en försäkring på något du äger, så kan jag tipsa om sidan försäkringar.be, som erbjuder jämförelser mellan olika billiga försäkringar för alla behov. Dessutom har de en hel del matnyttig information när det kommer till personlig ekonomi. Klicka här för att läsa mer!

En annan grej som är viktig när du tecknar försäkring är att du noga läser igenom det avtal du kommer att ingå i med företaget som försäkrar dig. Det dummaste du kan göra är att bara skriva på försäkringen på en gång utan att tänka efter. Detta innebär att du inte är helt medveten på vad försäkringen faktiskt tänker, och du riskerar att hamna i ett missförstånd med försäkringsbolaget om du i framtiden kommer att få behöv av försäkringen.

Jag brukar alltid rekommendera vänner en sida som heter konsumenten.net. Den har en hel del information om olika saker som rör din personliga ekonomi. Du hittar mer information om försäkringar där, men om andra områden såsom snabblån och sms lån. Om du funderar på att ta ett lån så är det alltid en bra idé att först läsa på lite om hur det fungerar.

Jag hoppas att du känner att du har lite mer på fötterna när det kommer till försäkringar efter att ha läst denna artikel och att du känner dig mer säker när du letar upp försäkringar som passar dina behov!

 

flashmas

View more posts from this author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>